Buurthuis

Algemeen 

Het buurthuis is van alle bewoners. Het beheer van het buurthuis is in handen van een beheercommissie, waarin een aantal bewoners op vrijwillige basis actief zijn. 

Het buurthuis is een plek waar buurtbewoners samenkomen: koffiedrinken, lunchen tijdens een groenwerkdag, een gezamenlijke maaltijd, lezingen, ruilbeurzen, muziekuitvoeringen, bakwedstrijden, filmavonden etc. Buurtbewoners kunnen het buurthuis ook gebruiken voor familiebijeenkomsten e.d., of individueel, bijvoorbeeld om er rustig te werken.
Lees verder

Interesse om te huren? Wij Buitenkansers zijn de gelukkige bezitters van een eigen buurthuis. Buurthuis de Buitenkans is gezamenlijk eigendom van alle wijkbewoners. Wij hebben het samen betaald, het is met vakmanschap en liefde gebouwd en met veel vrijwillige inzet van bewoners afgebouwd, aangekleed en ingericht. Wij genieten van ons buurthuis, maar gebruiken het niet elke dag. We verhuren het om ook anderen van onze groene autovrije wijk en ons prachtige buurthuis te laten genieten, en – eerlijk is eerlijk – ook omdat het helpt om de exploitatiekosten te dekken. Buurthuis de Buitenkans leent zich vooral voor kleinschalige, rustige activiteiten. Het is te huur voor vergaderingen en voor activiteiten met een sociaal, cultureel, educatief, spiritueel of recreatief karakter.

We verhuren het buurthuis niet voor feestelijke of gezelligheidsbijeenkomsten van persoonlijke aard, zoals verjaardagen, familiereünies en dergelijke.

Bekijk hier de reserveringen op de Buurthuis Agenda.

Voorbeelden van activiteiten

Buurthuis de Buitenkans is tot nu toe o.a. gehuurd voor:
– Yoga en Tai Chi lessen
– Toneel voor kinderen
– Meditatiebijeenkomsten
– Vergaderingen
– Koorrepetities
– Lezingen
– Informatiebijeenkomsten
– Creatieve workshops

Tarieven

Tarieven1,5 uur2,5 uur4,5 uur
Grote zaal (max. 50 pers.)€ 22,-€ 37,-€ 60,-
Boven zaal (max. 12 pers.)€ 15,-€ 27,-€ 43,-
Hele buurthuis€ 36,-€ 63,-€ 100,-

Faciliteiten

– Keuken, voorzien van kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser
– Kookpannen, serviesgoed, bestek, glazen
– Benodigdheden om koffie en thee te zetten
– Beamer en scherm ( 5 euro per keer/dag(deel))
– CD-speler
– Piano
– Flipover met papier
– WIFI

Contact

Stuur een e-mail naar beheerbuurthuis@debuitenkans.nl U kunt op de agenda zien of het buurthuis vrij is op de door u gewenste datum.

Als u interesse hebt om te huren, bent u van harte welkom een afspraak te maken om vrijblijvend te komen kijken. Voor meer informatie klik hier voor de verhuurvoorwaarden.

Buurthuis beneden zaal

Achtergrond

Vanaf de start van het project wilde Vereniging De Buitenkans ook een buurthuis bouwen. Een plek voor gezamenlijke activiteiten, maar ook een mogelijkheid om meer mensen in contact te brengen met de wijk en haar ecologische uitgangspunten.
Buurthuis de Buitenkans is gezamenlijk eigendom van alle wijkbewoners. We hebben het samen gefinancierd, maar we kregen hulp:
– De gemeente Almere droeg de grond om niet aan ons over
– Rabobank Almere schonk € 2.500,- voor het aanbrengen van ecologische voorzieningen
– Het Oranje Fonds hielp met een gift van € 10.000,-

Het buurthuis is een ontwerp van architect Peter van der Cammen van Bureau Ortanova.
Het casco is gebouwd door Aannemer V.O.F. Varne uit Weesp.
Na de oplevering is het met de vrijwillige inzet van veel bewoners afgebouwd en ingericht.
Buurthuis de Buitenkans is op 17 november 2013 officieel geopend door wethouder Ben Scholten.

Buurthuis Boven zaal