Ik wil hier wel wonen

Buitenkansers die gaan verhuizen bieden hun woning over het algemeen gewoon te koop aan via Funda. We houden geen registratie bij van belangstellenden. Alle huizen zijn verschillend, in grootte en in prijs. Wie interesse heeft om hier te komen wonen adviseren we dus om in de gaten te houden of er een ‘passend’ huis wordt aangeboden. 

Er zijn nu nog enkele huurwoningen in de wijk. De huurwoningen zijn eigendom van woningcorporatie De Alliantie. Het beleid van De Alliantie is op dit moment dat een vrijkomende huurwoning te koop wordt aangeboden

Voordat je bedenkt of je hier echt wilt wonen, is het goed je een paar dingen te realiseren. 

Groenonderhoud
Onze wijk is een prachtig mooie groene oase, maar wat mooi is moet ook mooi blijven. Het onderhoud van al dat moois doen we zelf. Er zijn groenwerkmiddagen en een paar keer per jaar een groenweekend. Dan kun je samen met je buurtgenoten de handen uit de mouwen steken. Dat is leuk en dankbaar werk en ook heel gezellig. Onder het werk en tijdens de koffie of de lunch is het goed bijpraten. Wie dit werk fysiek niet aan kan, kan misschien wel koffiezetten, de lunch verzorgen, soep koken of een salade maken. 

Autovrij
De wijk is autovrij. Je auto blijft achter op de parkeerplaats. Er is een goede, soepel lopende kar beschikbaar om bijvoorbeeld boodschappen te vervoeren. Er zijn uitzonderingen: hulpdiensten kunnen zeker voor de deur komen, voor leveranties of werkzaamheden kan het soms niet anders of de bestelbus/auto moet de wijk inrijden, maar we beperken dat zo veel mogelijk. Ook voor je verhuizing zul je daar rekening mee moeten houden. 

Buurthuis 
We hebben in de wijk ons eigen buurthuis. Dat is een fantastisch bezit, dat ook beheer en onderhoud vraagt. Ook dat doen we als bewoners zelf. 

Buurtgemeenschap 
Met elkaar maken we de buurtgemeenschap. Er zijn veel mogelijkheden om een steentje bij te dragen: het bestuur van de bewonersvereniging, de werkgroep groen, het beheer van het buurthuis, de redactie van onze buurtkrant, het organiseren van buurtactiviteiten, de (technische) onderhoudscommissie, het bijhouden van de website. 

Ons motto is: niets is verplicht, maar we moeten het wel klaren met elkaar.