De Aanhanger

Een tiental Buitenkansers hebben een gezamenlijke aanhangwagen. Uiteraard kunnen zij gebruik maken van de aanhanger, maar buren die geen eigenaar zijn kunnen dat ook.

Voor €90,- wordt je mede-eigenaar van de aanhanger. Dan kun je hem dus gebruiken wanneer je het wil, mits natuurlijk beschikbaar in onderstaande kalender.

Gebruik je maar zelden een aanhanger dan kun je hem ook lenen. We vragen een kleine bijdrage van €10,- per dag. Dat geld wordt dan weer gebruikt om klein onderhoud aan de aanhanger te verrichten.

Je kunt de aanhanger reserveren via Aanhanger@debuitenkans.nl
Graag vermelden op welke dag je hem wilt gebruiken.
De eigenaren hebben een eigen sleutel. Ben je geen eigenaar, dan kun je de sleutel ophalen bij Marc, Ambt. Dorknoperlaan 2.

Afmeting van aanganger

255 x 130 x 40 centimeter (L x B x H)

Laadgewicht

Officieel is het laadgewicht 750kg. Dat lijkt een hoop, maar een kun zand is bijvoorbeeld 1.500kg. In praktijk kan de aanhanger wel wat meer hebben dan 750 kg, maar we willen je toch vragen voorzichtig te zijn met beladen. Je mag de aanhanger trekken met een B rijbewijs. Je hebt dus geen E achter B nodig.

Aansluiting

De aanhanger heeft een 7 polige stekker. De meeste nieuwe trekhaken hebben een 13 polige aansluiting. Daar heb je dus een verloopstekker voor nodig.

Kenteken

De aanhanger heeft geen eigen kenteken. Je kunt dus je witte kentekenplaat (met hetzelfde kenteken als je auto) op de aanhanger bevestigen. Hiervoor zijn twee veerklemmetjes bevestigd op de achterklant van de aanhanger.

Neuswieltje

Het neuswieltje wordt nog wel eens vergeten op te trekken als de aanhanger is aangekoppeld. Dus zorg ervoor dat het neuswiel is opgetrokken voor vertrek. Zorg dat bij het ontkoppelen dat het wieltje een centimeter of 5 wordt uitgedraaid (zwengel), zodat het wieltje vrij kan ronddraaien.