De buurt aanhanger

Bij de meesten in De Buitenkans al wel bekend, maar wellicht nog niet bij alle nieuwe bewoners. We hebben ook een deel aanhanger in de wijk. De aanhanger is van een tiental Buitenkansers, maar je kunt er als Buitenkanser ook gebruik van maken als niet-eigenaar.

De buurt aanhanger

Het reserveren is bijna hetzelfde als het reserveren van het buurthuis. Op de pagina van de aanhanger vind je een Google Calendar met de reserveringen. Je kunt een mail sturen met een verzoek tot reserveren naar Aanhanger@debuitenkans.nl.

De eigenaren kunnen uiteraard de aanhanger gratis gebruiken. Als je de aanhanger leent, vragen we een vrijwillige bijdrage van €10,- per dag. Hiermee onderhouden we de aanhanger.

Maar de aanhanger is ook bijzonder handig als je zware spullen naar je huis moet brengen, of er juist uit moet halen. We hebben natuurlijk een bagagekar, maar voor echt zware spullen is die niet toereikend. De aanhanger staat weliswaar op slot, maar hij kan gewoon rijden. Als groot uitgevallen bagagekar mag de aanhanger altijd even geleend worden. Een mooi alternatief voor het naar binnen rijden van de auto.

Mocht je de aanhanger willen lenen, of als je mede eigenaar wilt worden, kijk dan snel op De Aanhanger.

Namens alle eigenaren,

Marc

Qi Gong

Beste buren,

Zoals jullie waarschijnlijk weten komen we met een paar bewoners op de zondag ochtenden (vaak) bij elkaar om samen lekker Qi Gong (Chinese bewegingsleer met soms flinke workout gevolgd door rustige bewegingen) te oefenen. Het vindt plaats of in onze tuin of bij slecht weer in het buurthuis.


De lessen zijn vrijblijvend, zijn gratis voor bewoners en altijd een mooi begin van de zondag.
Omdat er een aantal nieuwe bewoners bij gekomen zijn wil ik het graag nog een keer delen. Dus heb je zin om mee te doen, geef dat dan even aan. Dan kan ik je toevoegen aan onze whatsapp groep waar we altijd onze afspraken regelen.
 
Hartelijke groeten,
Sabine (No. 75)

Huiskamergebruik buurthuis

Als bewoner kun je ons buurthuis gebruiken als verlengstuk van je huiskamer. je kunt elkaar er ontmoeten of het buurthuis gebruiken als ’thuiswerkplek’. Huiskamer gebruik kan natuurlijk alleen als het buurthuis niet is verhuurd. Ook geldt dat als je het buurthuis gebruikt als huiskamer, dat je dan geen ‘claim’ op de ruimte hebt. Iedereen kan dan gewoon binnenlopen en er ook zijn huiskamer van maken.

Ook vindt de beheer buurthuis commissie het fijn als je het huiskamergebruik even aanmeldt. Kijk ook vooral even in de buurthuis agenda of het buurthuis wellicht is verhuurd. Mail even naar beheerbuurthuis@debuitenkans.nl.

Nieuwe Website De Buitenkans

Vanaf vandaag, 19 november 2021, is onze nieuwe website live!

De leden van Vereniging De Buitenkans wilden al langere tijd een update van de website. Die is er nu gekomen. Zowel technisch, inhoudelijk en functioneel is er een slag gemaakt. Oude teksten zijn ververst en er is voor een nieuwe indeling gekozen. Ook was er de uitdrukkelijke wens om een besloten gedeelte te hebben voor bewoners waar documenten en foto’s gedeeld konden worden. Voor buitenstaanders moest de website uitnodigen een virtueel kijkje in onze wijk te nemen.

Maar we zijn er nog niet

Op de oude website waren tal van (verouderde) links en downloads te vinden. De links en downloads die nog relevant zijn, moeten nog op de nieuwe site worden geplaatst. Ook staat er nog maar een paar foto’s online en dat terwijl we toch een rijk fotografisch verleden hebben. En datzelfde geldt voor de documenten. We hebben een besloten gedeelte waar we in een ‘Document Management Systeem’ de documenten kunnen plaatsen, maar dat moet nog wel even gebeuren.

Mijn Buitenkans

Bewoners krijgen toegang tot het besloten gedeelte van de website dat we heel hip ‘Mijn Buitenkans’ noemen. In dit gedeelte vind je als bewoner documenten en foto’s.

In de komende dagen krijgt iedere bewoner een mail met inloggegevens en de vraag om zijn of haar wachtwoord te wijzigen. Mocht je 30 november nog geen mail hebben gehad, neem dan contact op met bestuur@debuitenkans.nl.

Schrijvers en Redacteuren

Een aantal van ons krijgt de mogelijkheid de inhoud van de website te wijzigen en aan te vullen. Dit zijn de zogenaamde schrijvers (beperkte rechten) en redacteuren. Mocht je interesse hebben ook bij te willen dragen aan de inhoud van onze website, laat het ons dan even weten op bestuur@debuitenkans.nl.

Mede namens het bestuur wens ik jullie heel veel plezier met de nieuwe site en feedback is bij ons altijd welkom.